Peştera Polovragi

Situată departe de noxele marilor orașe, dar și de poluare, Peștera Polovragi este un loc marcat de istorie, dar și de un iz de legendă.

Cunoscută că adăpost al lui Zamolxe, Peștera Polovragi te îmbie să îi afli secretele, învăluindu-te într-o lume plină de mister, pe distanță a circa 800 de metri, în care poți vedea o multitudine de simboluri sau elemente specifice perioadei geto-dacice.
Peștera lui Zamolxe sau peștera Polovragi, este situată în Polovragi, județul Gorj și devine un obiectiv pe care nu îl poți rata o dată ajuns în zonă.
În imediata vecinătate turiștii se pot delecta cu liniștea și incarcătuirea spirituală a Mănăstirii Polovragi, sau pot face o plimbare în natură, chiar prin Pădurea Polovragi.
Peisajele de vis, aerul curat și liniștea zonei vor face dintr-o simplă plimbare o adevărată experiență cu adevărat memorabilă.

Peștera Polovragi este asociată ideii că vracii din acea perioada intrebuintau o plantă numită polovraga pentru a realiza remedii pentru diferite boli, numele păstrându-se așadar conform legendei. Spre deosebire de alte peșteri, Peștera Polovragi are o temperatura constanța de circa 8-9 grade, fiind astfel călduroasă și potrivită pentru vizitare în aproape orice perioada a anului.